Flyballové závody - MR BCCCZ 17..18.8.2013 - Litoměřice

            O víkendu 17.-18.8.2013 se z kutnohorského cvičáku vydal na flyballové závody MR BCCCZ tým Tsunami 1. Ve složení Míša a Ája, Andrea a Darth, Libor a Ace, Míša a Eime, Markéta a Easy s Ceerem a nabíječem Soňou jsme si nevedli vůbec špatně, ale o výsledcích až později, takže teď hezky od začátku.

            Na Terezínský cvičák se jedna vlna Tsunami přivalila už v pátek večer a druhá v sobotu ráno. Postavili jsme si pod stromy stany a čekali na začátek turnaje.

V prvním rozběhu 2. divize, ve které jsme nastoupili v sestavě Ája – Darth – Eimee – Ceero proti Budweis Fly a bohužel prohráli 2:1(1. Rozběhy pro nás tento víkend nebyli šťastné). Po ne moc dlouhé době jsme v lehce obměněné sestavě (Ája – Ace – Ceero – Eimee) nastoupili proti týmu Pilsen F.A.S.T. a zde už vyhráli suverénně 3:0. Mezi jednotlivými běhy panovala ve stanech příjemná atmosféra, spojená s plánováním sestav, hodnocením předchozích běhů a povídání o všem možném týkajícím se psů. V pro nás posledním rozběhu před obědem jsme nastoupili ve složení Ája – Darth – Easy - Ace proti Lavině Beta kde jsme opět vyhráli (2:1).

Po hodinové přestávce  na oběd na nás čekaly ještě dva rozběhy. Ten první, proti družstvu The Rebels II, jsme vyhráli 2:1 v sestavě Ceero – Ace – Easy – Eimee v poněkud bojových podmínkách, protože Markéta pouštěla oba své psy (Ceero a Easy), tudíž ti, co zrovna neběhali, tak lovili Ceera nebo „podávali“ Easy J. Nicméně bych řekla, že se všechno povedlo skvěle a rozběh dopadl dobře J. Druhý a zároveň poslední odpolední rozběh jsme běhali proti týmu Pilsen 2 F.A.S.T. Poslední sobotní rozběh pro nás však už nerbyl tak úspěšný, neboť jsme v sestavě Darth – Easy – Ace – Ája prohráli 2:1. Závodní část soboty pro nás skončila s krásným druhým místem, ze kterého jsme měli velkou radost.

Značně unavení jsme vyvenčili psíky, vykoupali je v řece a lehce si odpočinuli. Navečer jsme – část autem, část „pěškobusem“ J vyrazili do nedalekých Litoměřic na nákup, abychom si večer mohli „ugrilovat“ na pánvi a plynovém vařiči nějaké to masíčko.

Když se začalo stmívat, oznámil nám úder na……no, prostě něco večerní program, sestávající z různých zajímavých her.

Jako první nás čekal „sudokrok“, tedy chůze/jízda/běh na sudu od……piva? Zde nastoupil kapitán Libor spolu s Míšou Š. a Marjánkou. Tato zvláštní disciplína nám činila jen drobné potíže a poté, co se sud bez vrchního běžce/chodce/řidiče/letce dostavil do cíle, nám dráhu skoro jednou tak prodloužili. Ale zvládli jsme to!

 Druhá disciplína byla snad ještě náročnější, a to hod vejcem. Vajíčko jsme si museli navzájem házet na poměrně velkou vzdálenost. Jako ty hlavnější „házeče“ jsme odhlasovali Míšu H. a Libora (zbytek fandil), kterým se povedlo si vejce dvakrát přehodit (více vajco nepřežilo) J.

Třetí a čtvrtá disciplína se pro nás ukázala snad nejtěžší. Nejdřív vyrobit vlaštovku z papíru, a pak s ní hodit do dálky = třetí soutěž, ve které nastoupila Andrea, se řekněme moc nepovedla, protože vlaštovka se rozhodla, že hodí šipku/placáka (říkejte si tomu, jak chcete) a doletěla cca 2 cm za startovní linii. Aspoň jsme (se) pobavili J. Čtvrtá disciplína byla té třetí poněkud podobná, jednalo se opět o vlaštovčí závod, tentokrát ovšem o „krasolet“, kde nastoupil pro změnu Libor. Vlaštovka letěla opravdu pěkně a řekla bych, že šanci měla, bohužel na „bednu“ to asi nebylo.

V poslední soutěžní soutěži měla nastoupit nějaká křehká dáma – u nás se této role ujal Libor, protože zbytek týmu byl kojící, nezletilý nebo abstinující, z čehož nakonec bylo jiným týmem zkomoleno, že v musí nastoupit chlap, neboť máme jinak samé těhotné a kojící ženy J. Bohužel, i když náš jediný muž zabojoval, vítězství mu o vlásek uniklo. A v čem se vlastně soutěžilo? V pití piva na čas, proto ty kojící, těhotné, nezletilé a abstinující ženy J  

            Jako poslední disciplína (už nesoutěžní) byl zvolen „krabořez“. Kapitáni nastoupili jako krabi, kteří měli za úkol pochytat ten zbytek. V prvním kole, po jehož skončení jsme se dozvěděli, že bylo zkušební, vyhrála naše Míša Š. – zbytek týmu bohužel „náš krab“ Libor pochytal J. Ve druhém kole už vítěz nebyl od nás, těžko říct, jestli byl vůbec nějaký. Jako posun kupředu ale musím zmínit, že tentokrát nás všechny chytil nějaký „cizí krab“. Touto hrou pro nás skončil společný večerní program a my už se hrnuli do stanů na maso – krásně jsme se navečeřeli J. Dobrou noc!

            Druhý den ráno se začalo „od znova“ tedy spoustou běhů na tři vítězství. Celý den jsme běhali ve stejné sestavě, a to Darth – Easy – Ace – Ája, a musím říct, že úspěšně. První ranní rozběh proti Pilsen F.A.S.T. jsme sice prohráli 3:2, ale to byla také naše poslední nedělní prohra, a tedy poslední prohra turnaje (pro nás). Druhý rozběh jsme už suverénně vyhráli 3:0 nad Pilsen 2 F.A.S.T. Ve třetím rozběhu proti Budweis Fly jsme opět vyhráli, tentokrát 3:2. Těžko říct, jestli se obědová pauza konala teď, nebo až po čtvrtém rozběhu, to si bohužel nepamatuji. Každopádně někdy v okolí oběda se konal poslední nefinálový rozběh proti družstvu Pilsen F.A.S.T., který jsme opravdu suverénně vyhráli 3:0. Tím jsme si zajistili účast ve finále, a tedy vítězství, nebo skoro stejně krásné druhé místo.

            Právě ve finále jsme nastoupili proti týmu The Rebels II a v osvědčené sestavě (Darth – Easy – Ace – Ája) zvítězili 3:1. Od úplné výhry 2. divize tohoto turnaje už nás dělil jen psí chlup, když to řeknu stylově. V opakovaném finále jsme opět proti Rebelům vyhráli (!!!) 3:0 což nás posunulo do čela 2. Divize, kterou jsme vyhráli!!!

 Při vyhlášení jsme dostali hezké ceny, diplom a pohár, pobalili  poslední zbytky z našeho tábořiště a rozjeli se směrem Kutná Hora a její okolí. Tak snad při nás bude štěstí opět stát a budeme ještě lepší (vražedná kombinace) J. Tak třeba někdy někde příště!

 

Pole, pole, les, les,

Vyhráli jsme yes, yes!!!!