Lukášovský drak - flyballový turnaj 1.-2.6.2013

O prvním červnovém víkendu se uskutečnil v Lukášově u Jablonce nad Nisou flyballový turnaj „Lukášovský drak“, pořádaný týmem Dog Dragons. Z Kutnohorského cvičáku na něj vyrazil tým Tsunami 1 ve složení Míša Hobzová s Ájou, Hanka Bínová se Snowy, Míša Šplíchalová s Acem, Jana Neumanová s Codym, Soňa Formánková s Darthem  a Markéta Moravcová s Easy, kteří soutěžili ve 3. divizi.  Jako pomocníci vyrazily ještě Marjánka a Zuzka. Počasí nám ovšem moc nepřálo, v pátek, kdy přijela první část týmu (Markéta, Soňa a Zuzka se smečkou) bylo sice hezky a poměrně sucho, ale v sobotu hned po příjezdu zbytku týmu, se počasí pokazilo a celý den už jen pršelo. Postavili jsme tedy stany a povídali si za sucha a doprovodu svařáku a svačin.

                V prvním rozběhu jsme ve složení Cody, Snowy, Ace, Ája a nabíječem Marjánkou nastoupili proti týmu X-treme. Bohužel se nám moc nedařilo a nezaběhli jsme ani jeden čas.  Získali jsme ale čtyři body, takže alespoň něco. A jeden poznatek: Marjánka je na nabíječe moc lehká, protože především u „praštěnějších“ psů nadskakovala i s boxem. Ale při tom povrchu a dešti se Tsunami valilo skvěle.

Ve velkém mezičase mezi prvním a druhým rozběhem jsme se dozvěděli to, v co jsme tak trochu doufali, tedy že se třeba doběhá den a neděle se zruší, stalo se tak. Ale výsledky jsme se bohužel nedozvěděli, protože vyhlašovat se bude až na příštích flyballových závodech (v Krupce).

Ve druhém rozběhu proti týmu The Rebels II. nastoupili Darth, Easy, Cody a sestavu uzavíral Ace spolu s nabíječkou Hankou, která vystřídala i s boxem odlétávající Marjánku. Tady se nám dařilo – pěkné časy, střídačky. Opravdu skvělý start předvedli Darth se Soňou (0,01). Po tomto rozběhu jsme si řekli, že už to nebudeme hrotit (ne že bychom snad časy a cokoliv s během hrotili), že máme skvělý čas a teď už si jen tréninkově zaběháme, resp. především psiska si zaběhají.

                Ovšem nakonec jsme ten tréninkový běh přeci jen trochu změnili, a díky přesunutí parkuru nasadili rychlou sestavu, ve které běhali Cody, Easy, Ace a Ája proti týmu Kosatky  1. A změna se vyplatila – tato sestava s nabíječkou Hankou zvládli zaběhnout dvakrát skvělý čas 18.80 a tím se na chvíli dostat do čela 3. divize, ze kterého jsme byli po chvíli opět sesazeni.  Ale i tak jsme měli ohromnou radost z tak skvělého času za těchto ohavných podmínek.

                V posledním rozběhu proti Lavině Beta , který se pro nás konal až okolo osmé večerní hodiny jsme nastoupili ve složení Ája, Easy, Darth a Snowy s nabíječkou Míšou Š. už značně promrzlí a promoklí. Začínalo se stmívat, ale psům to téměř nevadilo a běhali výborně.  Ale únava a špatný povrch už byly znát a časy nebyli takové, jako ve druhém a třetím rozběhu, přesto však moc hezké.

                Děkujeme organizátorům za akce zvládnutou i v takovémto počasí, děkujeme psům, psovodům a pomocníkům. Nebýt takové počasí, tak by celý turnaj byl snad dokonalý J. Po závodech se asi všichni vraceli domů natěšení na teplé postele a suché oblečení. Tak snad už konečně bude příštím flyballovým závodům přát počasí a po propršeném Žamberku a Lukášově vysvitne sluníčko.