MVP Praha 1.11.

Už dlouho jsem po příjezdu domů z akce neměla takovou chuť napsat článek. Dříve to pro mne bývala rutina, teď už mi někdy trvá i měsíc něco sesmolit. A i když mi stále chybí třeba nějaké povídání o dvojzkouškách v Pňově a speciálce na Zbraslavi, tohle musím napsat ještě s dojmy.

            Tak jsem se tedy po nedlouhém plánování rozhodla, že si udělám výlet do Prahy. Jela jsem tam s tím, že juknu na šarplanince, třeba potkám někoho známého a obejdu si stánky. A bum, během pár dnů jsem zjistila, kdo všechno na výstavu jede a došlo mi, jak moc se tam těším a jak příjemné to bude. A abych nezapomněla, jela jsem úplně dočista bez psů!

            Když jsem v sobotu odpoledne nasedala do vlaku a modlila se, aby mě dovezl tam, kam chci (Marjánka cestovatelka), doufala jsem, že se na mne usměje štěstí a zpátky se dostanu jinak (neusmálo). Do Prahy, resp. do Úvalů jsem dojela na čas, zabydlela se u tety, upletla uzlíky, snědla bábovku a poňuchňala štěňátka.

            Na výstavu jsme se s tetou a maltézačkou Sheilou vydaly až před polednem, sešly se ještě před areálem se Šidáky, kteří pro nás měli i volné vstupenky, pak všichni společně přežili složitý vstup na výstaviště (jak ráda bych se o tom rozepsala, ve výsledku to bylo celkem vtipné), já mezitím ztratila tetu a my zbytek se pak usadili u kruhu šarplaninců, kde se pomalu, ale jistě vytvořilo moc pěkné tábořiště a zkrátka pohodový kroužek. A tak to pokračovalo po celý dlouhý den. V kruhu to vůbec nedosýpalo, šarplaninci šli až strašně pozdě, ale my stále poctivě seděli, povídali si a jen zcela výjimečně někam odcházeli. S Věrou jsme si rychle oběhly stánky, já sehnala růžovoučký obojek na Justýnku, piškoty jsme nenašly :-) a opět jsme se poctivě vrátily ke kruhu. Když nad tím tak přemýšlím, vlastně nemám moc co psát, většina lidí by to asi nepochopila, ale zkrátka to bylo celé tak strašně pohodové, příjemné a skvělé, že tohle „pitomé“ odpoledne musím pasovat na jedno z nejpříjemnějších tohoto roku. I když zpáteční cesta na parkoviště byla poněkud nepohodlná…:-) A domů jsem dojela v sedm večer :-)