Národní výstava Mladá Boleslav 24.8.2013

            Už docela dlouho jsme nebyly na národce/mezinárodce v „klasickém“ kruhu, tak jsme se to rozhodly napravit s Aidou a v sobotu  24.8. ráno jsme vyrazily na národku do Bolky/MB, no to se ještě uvidí, jak to tu budu zkracovat.

            Hned jako první byli v kruhu na řadě šeltie, kde se s Aidičkou předváděla mamka. Co mě nejdřív štvalo, bylo, že psů (samců-všech) bylo dohromady asi pět, zatímco fen jen ve třídě otevřené šest. Aidička se ani v téhle konkurenci neztratila a s přehledem získala druhého CACe do sbírky a navrch k tomu přihodila ještě Národního vítěze za feny. BOBa získal zaslouženě krásný trikolórní pes. Mezi námi – k čemu je BOB, když CAC je užitečnější J. Jako cenu Aida získala jen medaily za CACe a za národního vítěze nic, ale co se dá dělat.  

            Já si do Junior Handlingu původně měla půjčit westíka Magicka, ale to nakonec neklaplo, tak jsem si na poslední chvilku domluvila jack russlici Eimu od kamarádky ze cvičáku – Míši. A řekla bych, že se nám dařilo. Z předkola jsme se dostali z neznámého důvodu (moc se nám předkolo nepovedlo) do semifinále, odkud jsme bohužel nepostoupili, ale dostali aspoň pomyslné čtvrté místo, ze kterého mám taky ohromnou radost. Dostali jsme docela dost cen – jedno vodítko, jedno vodítku příbuzné (neidentifikovatelná černá věc, o které tvrdili, že je vodítko), měkkou prapodivnou bůvolí kost, růžovou gumovou kostičku, sušené maso a vzorek granulí. Cenami jsem byla mile překvapena a s Eimou jsme si je spravedlivě rozdělilyJ. Byl pro mne nezvyk, předvádět teriéra, jsem zvyklá na jemné šeltie, popř. na Apollona, který je prostě jiný, ale teriér a ještě k tomu tak akční je prostě teriér J. Každopádně jsem ráda, že jsem získala novou zkušenost a že se nám s Eiminkou tak dařilo J.

            Eimee pak ještě s Míšou získala ve třídě pracovní titul V1, CAC takže tento den se opravdu povedl.

            Když jsme měli odvystavováno, odkoukáno, odvšechnomožné, vydali jsme se ještě na výpravu po stáncích a pak už hurá domů. Tak třeba zase někde příště!