Vánoční večírek Sarplaninac clubu Louny 14.12.2013

Po roce opět na stejném místě se konala, jak říkáme, Vánoční besídka našeho klubu šarplaninců a krašáků. A protože jsme na ni, podle mého názoru, nesměly chybět, vyrazily jsme směr Louny do příjemné restaurace Šalanda, v již zmiňovaném městě.

                Sešla se naše tradiční parta, naše klubové jádro + jedni další lidi. Samozřejmě jsme na místo dorazily hned po Šmakalových s jen půlhodinovým zpožděním, ostatní si dali na čas ještě víc než my. Ale konečně jsme se zase vrátily do pozice těch, co doráží druzí a ne jak na Zbraslavi, popř. ještě hůř na Řípu. Průběžně jsme se tedy scházeli, až z toho vzešel počet asi 20 lidí. A stal se zázrak, nevím, jestli pozitivní nebo negativní, ale někdo mne a Aničku (ok, tak hlavně mě) připravil o žezlo nejmladších všude. Měli jsme tu dokonce 2 nástupnice. A zase jsme slyšeli to, co už „dlouho“ ne. Jak jsme vyrostli, že jsme nejdřív jezdili jako malinké holčičky a teď už jak jsme velké J. Nevím, jestli mám tyhle řeči ráda nebo naopak, spíš podle situace, teď ale zněli mile. Celou dobu jsme vlastně jedli, pili, povídali, smáli se, zkrátka skvělé odpoledne a večer. Dáša si pro nás připravila hádanky, za které se dostávali šípkové cosi k divočákovi ( J). Hádanky a hlavně odpovědi na ně nás mnohdy velmi pobavili, no copak my se nedozvíme. Poté jsme si rozdělili dárky, často velmi vtipné. Jistě udělali radost všem. Já dostala mimo jiné kalendář. První, co jsem samozřejmě udělala, bylo, že jsem hledala šarplanince. A světe div se, on tam opravdu byl, ale ne takový ten vlkošedý, kterého vídám v každém kalendáři, ale dokonce bílý. Poctivě jsme prodiskutovali, jestli to šarplaninec je nebo není a došli jsme k nejasnému závěru.

                My se rozloučily kolem půl osmé (tak brzo) a jely do Prahy vyzvednout naši novou posilu, která u nás stráví asi měsíc – maltézáky mého strejdy a tety Yustina a Sindy. Sice jsem se na ně těšila, ale mrzelo mě, že jsme nemohly zůstat déle. Tak jsme se tedy rozloučily, popřály si šťastné a veselé a spočítaly, že příště se uvidíme až za 4 měsíce na členské schůzi. Normálně je člověk zvyklý, že cca jednou za měsíc máme nějakou šarplaninskou akci a teď tahle zrada?

            Tak nakonec to ještě jednou zhodnotím. Akce byla hrozně moc fajn, parta se sešla super jako vždy. Restaurace je pěkná, ale žebírka měli loni lepší J. Tak zas příště, pravděpodobně v dubnu na členské schůzi.